Logo
Moslimkids.nl

Islamitische leesboeken voor kinderen

Islamitische kinderboeken

Ben je op zoek naar islamitische kinderboeken voor je kind? Met onze kinderboeken versterk je de islamitische identiteit van je kind en geef je je kind op een leuke manier islamitische normen en waarden mee. Het zijn fijnzinnige en educatieve kinderverhaaltjes die de hersenen van het kind aan het werk zetten.

  • check Fijnzinnige, leuke en educatieve kinderverhaaltjes die de hersenen van het kind aan het werk zetten.
  • check Geef jouw kind de islamitische normen en waarden mee.
  • check Vergroot de woordenschat van jouw kind.
  • check Zijn voorzien van bronvermelding.
divider
  • Clock Vandaag besteld, is morgen of overmorgen voorlezen
  • Shipping Gratis verzending vanaf €40,-
  • Secure 100% veilig betalen
  • Iesa coins Spaar 'Iesa coins en geniet van mooie voordelen
divider

ABC pakket

Laat je kind kennismaken met enkele woorden uit de Qur’an

Pedagogisch verantwoorde islamitische kinderboeken voor elke leeftijd

islamitische kinderboeken

Leuke ervaringen

Wat ouders van ons vinden

"De puzzels van Moslim Kids zijn een verrijking. Mijn drie jonge dochters spelen er bijna dagelijks mee! Op deze manier kan ik hun helpen bij hun motoriek en leren ze ook ons prachtige geloof kennen! Op een speelse wijze leren ze de Arabische letters kennen. Ik ben super blij dat deze soort producten worden aangeboden door Moslim Kids. Op deze manier kunnen kindjes op een leuke manier groeien en de Islam leren kennen. Een must voor elke moslim gezin!"

Lees review

De puzzels van Moslim Kids zijn een verrijking. Mijn drie jonge dochters spelen er bijna dagelijks mee! Op deze manier kan ik hun helpen bij hun motoriek en leren ze ook ons prachtige geloof kennen! Op een speelse wijze leren ze de Arabische letters kennen. Ik ben super blij dat deze soort producten worden aangeboden door Moslim Kids. Op deze manier kunnen kindjes op een leuke manier groeien en de Islam leren kennen. Een must voor elke moslim gezin!

close

"Ik ben Juf Ummi, dat staat voor “Juf Mama“, een verwijzing naar mijn rol als moeder die Islamitisch thuisonderwijs geeft aan mijn twee kindjes Adam (6 jaar) en Alyssa (4 jaar). Wij hebben meerdere boeken van Moslim Kids Entertainment die sterk aan te raden zijn als hulpmiddel voor het bijbrengen van de Islam. Dit doet Moslim Kids Entertainment door middel van creatieve illustraties die beeldende verhalen vertellen van Islamitische kindjes die leuke avonturen beleven. Wij zijn fan!"

Lees review

Ik ben Juf Ummi, dat staat voor “Juf Mama“, een verwijzing naar mijn rol als moeder die Islamitisch thuisonderwijs geeft aan mijn twee kindjes Adam (6 jaar) en Alyssa (4 jaar). Wij hebben meerdere boeken van Moslim Kids Entertainment die sterk aan te raden zijn als hulpmiddel voor het bijbrengen van de Islam. Dit doet Moslim Kids Entertainment door middel van creatieve illustraties die beeldende verhalen vertellen van Islamitische kindjes die leuke avonturen beleven. Wij zijn fan!

close

"De producten van MKE bevatten illustraties op een niveau die ik niet eerder op de islamitische markt ben tegengekomen. Ze weten zich te onderscheiden door hun unieke animé stijl, de illustraties zijn professioneel, van hoogwaardige kwaliteit én brengen de fantasie tot leven."

Lees review

De producten van MKE bevatten illustraties op een niveau die ik niet eerder op de islamitische markt ben tegengekomen. Ze weten zich te onderscheiden door hun unieke animé stijl, de illustraties zijn professioneel, van hoogwaardige kwaliteit én brengen de fantasie tot leven.

close
divider
WORD LID EN ONTVANG TAL VAN VOORDELEN
'Iesa coins
Met de 'Iesa coins, ontvang je kortingen, geniet je van persoonlijke vouchers en nog veel meer! Word lid van Moslim Kids Entertainment om 'Iesa coins te sparen, ontdek en laat je vooral verrassen.
ontdek
divider

Pedagogisch verantwoorde islamitische kinderboeken voor elke leeftijd

Het doel van Moslim Kids Entertainment is om islamitisch en pedagogisch verantwoorde producties aan te bieden aan de Nederlandstalige Ummah. Op deze manier levert Moslim Kids Entertainment een positieve bijdrage aan de opvoeding van alle moslimkindjes. Eén van de producties van Moslim Kids Entertainment zijn de welbekende islamitische kinderboeken die elk kind op een leuke manier islamitische waarden en normen meegeven. Het zijn fijnzinnige en educatieve kinderverhaaltjes die de hersenen van onze kinderen aan het werk zetten. De leesboeken van Moslim Kids Entertainment zijn echter zó leuk dat kinderen niet eens doorhebben dat ze er iets van opsteken.

Het belang van een kinderverhaaltje voor het slapengaan

Het voorlezen voor het slapengaan is een belangrijk onderdeel van het bedritueel van kinderen. Het geeft rust na een drukke dag vol prikkels en is bovendien een intiem moment tussen ouder en kind. Naast dat voorleesverhaaltjes de taalontwikkeling van je kroost bevordert, kan het ook zijn of haar woordenschat vergroten. Verhalen voorlezen voor het slapengaan is dus behoorlijk gunstig. Om dit avondritueel leuker te maken kun je als ouder variëren met stemgebruik en toonhoogtes om meer emotie aan het verhaal te geven. Dit maakt het kinderverhaaltje uiterst spannend of juist ontzettend grappig. Op deze manier kan het kind aandachtig blijven luisteren en leert het om zich langer te concentreren om de verhaallijn te volgen.

Zit jouw kind ook met veel vragen over Allah?

Kinderen kunnen een kei zijn in het bedenken van interessante vragen. Soms zijn de vragen zo bijzonder dat je als ouder niet meteen een antwoord klaar hebt staan. Vragen over Allah kunnen hier ook onder vallen. ‘’Wie is Allah?’’, is een vraag die je als moslimouder wellicht al van je kind te horen hebt gekregen. Maar hoe leg je dat eigenlijk uit, en hoe beantwoord je andere vragen over Allah? Houd het vooral simpel, het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Voor ouders die hier toch moeite mee hebben heeft Moslim Kids Entertainment een prentenboek uitgebracht genaamd “Op zoek naar Allah”. Dit islamitisch kinderboek gaat over de 7-jarige jongen Zayd die met vragen over Allah zit en dit met zijn moeder bespreekt. Elk moslimkind kan door middel van dit prentenboekje op een laagdrempelige manier kennis maken met Allah, een paar van Zijn Schone Namen en Zijn eigenschappen.

ABC Qur’an-woorden boek: leer spelenderwijs het Nederlands alfabet!

Het leren van het Nederlands alfabet hoeft helemaal niet saai te zijn. Integendeel, het is maar net wat je als ouder je kind aanbiedt. Er mag wel wat creativiteit aan te pas komen! In “Mijn ABC Qur’an-woorden” van Moslim Kids Entertainment blijft de letter A niet beperkt tot een aapje, maar wordt bij elk letter juist een link gelegd met het heilige boek van de islam, oftewel de Qur’an. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Je kind leert letters van het Nederlands alfabet te herkennen en zo maakt hij of zij gelijk kennis met enkele woorden uit de Qur’an. “Het ABC woordenboek” bestaat uit 56 pagina’s en is geschikt voor kinderen tussen de drie en zes jaar.

Leer het gebed met Ibrahiem

Het allereerste informatieve uitgave van Moslim Kids Entertainment is het boekje “Leer het gebed met Ibrahiem”. Hij is het neefje van ‘Iesa en legt je kind stap voor stap uit hoe een moslim het gebed dient te verrichten om daarmee Allah te aanbidden. Dit boek is, zoals alle andere lees- en prentboeken van Moslim Kids Entertainment, handmatig geïllustreerd en bevat kleurige afbeeldingen die je kind kunnen aanspreken. Er is daarnaast aandacht besteed aan het belang van intentie, reinheid en de bedekking van de ‘awrah. Kortom, allerlei belangrijke voorwaarden van het gebed die elk moslim dient te kennen!

divider
Leesboeken

Leesboeken

Leesboeken

Werken & Kleuren

Leesboeken

Kaarten & Diploma's

Leesboeken

Posters

Leesboeken

Speelgoed

Leesboeken

Merchandise

divider