Logo

Hoe het is begonnen

Assalāmu ’alaykum wa rahmatullāhi wa barakātuh,

Mijn naam is Zabiullah Yousufi, vader van twee kinderen en oprichter van Moslim Kids Entertainment. Begin 2016 heeft de komst van iets zeer waardevols mijn wereld doen verrijken: mijn eerste kind genaamd Sara. Nog voordat de geboorte van mijn dochter had plaatsgevonden, raasden er allerlei gedachtes en vragen door mijn hoofd. Er was één vraag die steeds maar bleef terugkomen: ‘Hoe kan ik mijn kind op een leuke en speelse manier de basis van de Islām meegeven?

Ik was ervan overtuigd dat we Sara vanaf een jonge leeftijd een islamitische opvoeding wilde geven, omdat ik geloofde – en nog steeds – dat het een perfecte basis is die een kind positief kan vormen. Ik wilde dit echter wel met de juiste hulpmiddelen doen. Ondanks dat Sara nog niet was geboren, begon ik alvast met mijn zoektocht naar islamitische kinderproducten in Nederland. Alleen werd ik met de neus op de keiharde feiten gedrukt; die waren er nauwelijks. Op dat moment ontstond het idee voor Moslim Kids Entertainment.

In het jaar dat onze dochter door Allah ter wereld kwam, besloot ik om er werk van te maken. Dit om Sara en allerlei moslimkinderen in onze gemeenschap op een kinderlijke manier bewust te maken van het bestaan van onze Schepper en hen op te voeden met een sterke islamitische identiteit en een positief zelfbeeld.

Ik verzamelde enkele specialisten en deskundigen die vakbekwaam waren om deze taak op zich te nemen. Met een team van negen personen begonnen we aan de eerste projecten van Moslim Kids Entertainment. Naast de leesboeken ‘Onderweg naar de moskee’ en ‘Brieven in de Ramadān’ kwamen we ook met moderne Nederlandstalige kinderfilmpjes.

Vandaag de dag komt Moslim Kids Entertainment met steeds meer content en hopen wij dat onze producties de kinderen in onze Ummah kunnen bereiken en van nut zullen zijn in shā‘Allāh. Dit alles om de boodschap waar de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) mee kwam verder te kunnen verspreiden.

Moslim Kids
Zabiullah
Oprichter

Missie en visie

Moslim Kids Entertainment is sinds 2016 in het leven geroepen om de jarenlange behoefte aan islamitische producties binnen onze gemeenschap te vervullen. Wij hebben de taak op ons genomen om met alternatieven te komen die onderscheidend zijn en waar met expertise aan wordt gewerkt. Het gaat om moderne uitgaves die een islamitisch concept bevatten met exclusieve/unieke illustraties waarmee de interesse van de gebruiker wordt geprikkeld. Zo geven wij jonge moslims de kans om meer over hun religie te leren, én tegelijkertijd weg te dromen bij diverse visuele beeldtalen waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Wij hopen hiermee bi idhn-il-lāh de islamitische identiteit van allerlei kinderen uit onze Nederlandstalige Ummah te kunnen versterken.

Samen met ons onafhankelijke team zorgen wij voor een mooi aanbod producten die islamitisch betrouwbaar en pedagogisch correct zijn. Om de hoge kwaliteit van onze producties te waarborgen bestaat het team uit ervaren schrijvers, redacteuren, pedagogen, illustratoren, vormgevers en drukkers. Ons doel is om een islamitisch verantwoord alternatief aan te bieden voor het huidige aanbod in het Nederlandse boekenlandschap en kindermedia. Een aanbod waarin het woord van Allah de Verhevene, en de Sunnah van onze Profeet Mohammed (vrede zij met hem) centraal staan.

Onze islamitische achtergrond

Moslim Kids Entertainment is opgericht voor en door moslims. Wij volgen de Qur‘ān en de Sunnah met het begrip van de vrome voorgangers en hun opvolgers. Moslim Kids Entertainment is aan geen enkele moskee, organisatie, groepering en/of land gelieerd.

Moslim Kids
divider

Ons team

Zabiullah

Zabiullah

Oprichter

Sabrine

Sabrine

Design

Jasmine

Jasmine

Illustrator

Saara

Saara

Illustrator

Defne

Defne

Illustrator

Beste

Beste

Illustrator

Hawa

Hawa

Teksten

divider